Straatjes van Bangkok & Trein naar Ayutaya - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Rens Marieke - WaarBenJij.nu Straatjes van Bangkok & Trein naar Ayutaya - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Rens Marieke - WaarBenJij.nu

Straatjes van Bangkok & Trein naar Ayutaya

Door: Rens

Blijf op de hoogte en volg Rens

04 September 2012 | Thailand, Ayutthaya

Na lekker te hebben uitgeslapen en ontbeten met rijst + koffie zijn we op zoek gegaan naar de rivier om vanuit daar naar het oude deel v/d stad varen en te ontdekken.

Om de opdringerige tuktuk bestuurders te ontwijken zijn we even lekker willekeurig naar het noorden gelopen. Na 4 straatjes dwalen was er geen toerist meer te zien en zaten we midden in het "normale" leven van de locals. van de drukte van Khao san road was hier niets te merken, lekker joh. Uiteraard denk ik dat ik de weg weet en loop ik in een doodlopende straat waar we op een boxingring met een briljante outdoor krachthonk (fotos volgen). Even rondvragen en verder dwalen, zo kwamen we bij de rivier.

Op de local boat gestapt voor 15baht p.p. waar je ongeveer 10sec had om op/af te stappen, waar we gelukkig op waren voorbereid. Paleisjes spotten, tempeltje bezoeken en een backback scoren voor +/- 20euro. De geuren zijn soms overweldigend waardoor Ik en Marieke meerdere malen spontaan zijn gaan synchroon-hoesten. Het toerisme ontvluchten leek ons wel wat en zijn we de volgende dag op de trein naar Ayutaya gestapt.

Om bij de trein te komen moesten we een taxi scoren in de regen. Na meerdere belachelijke bedragen (1000b, 400b, 500b) lichtelijk sacherijnig een aantal man aangehoord, kwam een man met 150b, Ik wil voor 100b wel mee anders loop ik. (goed blufje ;) Nonono, oke weglopen dan maar, 120 120!. nee, 100. Ok 100. hah, mooi werk. Dit is hoe het ongeveer bij elke verkoper/bestuurder gaat zolang de prijs niet geschreven staat. Dit is dus ook de enige keer dat ik er een verhaal van maak :P

Treinticket voor een rit van 1,5uur 30b voor 2 personen, 3e klas. minder dan een euro voor 2 personen, dat is nog eens top openbaar vervoer! In 3 woorden de trein beschreven: Schomellen, kraken, piepen. Wil je luxe, pak dan een taxi voor hetzelfde ritje voor +/- 12euro..

Aangekomen in Ayutaya op zoek naar Baan Lotus Guesthouse. Waar Marieke bij het inchecken door een kitten in haar been gekrabt werd. 1 druppel bloed, Marieke in paniek, dagje ziekenhuis als gevolg met consequenties voor de komende 24dagen van onze reis. Meer hierover in het volgende reisverslag! (ah yea, cliffhanger, yeaah)

Groetjes uit het natte Thailand!
(geschreven uit Chiang Mai, we zitten dus al in het noorden!)

Ps: Tijdens het typen van dit verslag regent het weer als de ziekte, gelukkig is het ingeperkt naar het einde v/d middag + avond. Wat de vorige 2 dagen hele dagen regen was. de regen zal iig nog dit weekend aanhouden en word het Ma/Di mooi weer :)

Rens & Marieke

• 11 September 2012 - 13:11

Marlies:

Ja Hallo Rens!! Cliffhangers duren nooit zo lang hoor!! Meestal alleen van vrijdag tot maandag!!!

ik zit hier in spanning te wachten!

Geniet ervan als een malle en ben benieuwd naar foto's! x

• 12 September 2012 - 22:48

Geert:

Ik ben zwaaaa huuur jaloers! Blijven schrijven dat vinden we heerlijk:)
    Geniet daar lekker en laat die verkopertjes zien wie er de baas is :D
    Groetjes

• 14 September 2012 - 16:50

Francine:

Leuk is dat he de toeristen ontlopen en aan het "gewone" leven mee doen !
    Zo zo jullie maken wel wat mee zeg....hoe is het nu met Marieke ?
    Kijk uit naar jullie volgende verhaal !
    Blijf genieten ! Dikke kus Francine